Založ si blog

Príde zmena ?

Aj keď pán premiér v tlačovej besede dnes toľkokrát povedal slovo „debakel“, že som myslela, že si začnem robiť čiarky na papier, stále vyhrali nezávislí kandidáti. Bez ohľadu na to, koľkí sú podľa neho aj tak podporovaní Smerom. Veľa ľudí si nedá tú námahu zisťovať si to. No to čo je dôležité, čo si zrejme cez tie všetky debakle, ktoré spomínal nevšimol, je niečo iné. Ľudia nechcú kandidátov ľavice, pravice, ale stále častejšie volia niekoho nového. Odmietajú tak starých, okukaných politikov. Príkladom je Bratislava, Trnava, alebo zastupiteľstvo v Trenčíne, kde Smer stratil takmer všetky stoličky.

Lenže stále sa volí proti. Proti starým politikom a nie za tie konkrétne nové tváre. Ako vo voľbách prezidentských, tak napríklad primátor Bratislavy, alebo rýchly nárast preferencií Siete. Ľudia radšej skúsia niekoho neznámeho, ako v podstate odskúšaného. No ťažko nájsť človeka, ktorý by išiel na istotu, lebo niekomu verí. Povedomie o politike je veľmi nízke, nie je neobvyklým názorom, že sú to všetci klamári, ktorí nás len okrádajú. Ale ľudia chcú zmenu a pomaly, ale isto to začína byť vidieť. Vidno to práve od volieb prezidentských, a keďže náš pán prezident si vedie určite k spokojnosti mnohých, myslím si, že to bude aj pokračovať.

Každopádne hlasy sú rozdané a môže sa prejsť k plneniu sľubov. Apropo, Piešťany už to CT nepotrebujú, alebo je to len ešte príliš citlivé ?

Voľba primátora Bratislavy

25.10.2014

Inžinier, manažér, herec, či fotograf. Vo voľbách na post primátora Bratislavy vládne naozaj všehochuť. Kandidátov je presne desať. Klasicky sa selektujú tí vážnejší kandidáti, aj keď žiadne predvolebné prieskumy neboli zverejnené. Aj preto by som možno povedala, že aj ľudia bez skúseností s politikou majú šancu. Jednak pre ich pohľad na vec a jednak preto, že [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Jacqueline Sirotová

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4474x
Priemerná čítanosť článkov: 2237x

Autor blogu

Kategórie